Saturday, January 16, 2010

Krim paf



                       
Krim paf menjadi kue kegemaran ramai. Rasanya yang sedap, berkrim dan lembut menjadi
daya tarikan si kue comei ini. Jom cuba sendiri, membuat di rumah !

Bahan - bahannya :
250 gm tepung gandum
200 gm marjerin
500 ml air
6 biji telur

Cara Membuatnya
1. Panaskan ketuhar pada suhu 200 C. Masukkan marjerin dan air ke dalam kuali atau pun
periok dan panaskan sehingga mendidih.

2. Tutup api dan tuangkan adunan ke atas tepung dan kacau menggunakan senduk kayu
sehingga adunan benar-benar sebati. Masukkan ke dalam pengisar dan pukul bersama
telur satu persatu sehingga adunan sebati.

3. Masukkan adunan ke dalam beg kertas dan paipkan keatas dulang pembakar dan bakar
selama 15 minit atau sehingga masak. Apabila sejuk potong bahagian tengah krim puf dan
isikan dengan krim kegemaran.

No comments:

Post a Comment