Bahan - bahanya :
200 gram jagung manis, ambil isi
100 gram daging ayam kisar
50 gram serbuk roti halus
1/2 labu bawang besar, cincang halus
3/4 sudu teh garam
1/2 sudu teh serbuk lada sulah
1/4 sudu teh serbuk pati ayam
2 biji telur ~ di pukul ringan
1 sudu makan susu tepung
Bahan Pelapis
4 biji telur, dipukul ringan
125 gram serbuk roti kasar
Cara Membuat
Campurkan semua bahan dan kacau hingga sebati. Masukkan ke dalam loyang bersaiz 20x20 cm, yang telah di sapu dengan minyak dan di alas dengan plastik. Kukus selama 45 minit dengan api sedang sehingga masak. Potong 4x4 cm. Celupkan ke dalam telur. Gulingkan ke dalam tepung roti kasar. Buat pelapisan sekali lagi. Goreng dalam minyak yang sudah di panaskan sehingga kekuningan.
Tip : potong - potong nugget setelah sejuk, biar tidah hancur.
sumber ~ buku sedap pemula