Nuffnang

Friday, March 19, 2010

Kek Lobak Merah Halia

Bahan - Bahan
150 gram marjerin
100 gram gula pasir
50 gram lobak merah, diparut
150 gram tepung gandum
1 sudu teh serbuk penaik
1 sudu teh serbuk halia
3 biji telur

Cara Membuatnya
1. Pukul marjerin dan gula pasir sehingga benar-benar lembut. Masukkan lobak merah dan pukul rata. Masukkam telur satu persatu bersilih ganti dengan sebahagian tepung gandum sambil diayak dan dipukul rata.

2. Masukkan baki tepung gandum, serbuk penaik dan serbuk halia sambil di ayak dan dipukul perlahan. Tuangkan ke dalam acuan empat segi kecil yang telah di sapu dengan marjerin. Bakar selama 15 minit dengan suhu ketuhar 190 C. Anggaran: 7 ketul.  
sumber  ~ sedap

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Kongsi Resepi