Bahan - Bahannya :
200 gram tepung gandum
200 gram tepung naik sendiri
2 sudu besar plain yogurt
2 sudu teh yis segera
1 biji telur
2 sudu besar butter / marjerin
1 sudu besar gula
Sedikit garam
Air suam secukupnya - untuk menguli
Aktifkan yis di dalam cawan berisi ais suam.
Tunggu sehingga yis timbul. Di dalam mangkuk
lain campurkan tepung gandum, tepung naik
sediri, gula, dan telur. Gaul sebati. Masukkan
yis, marjerin dan yogurt. Uli hingga lembut.
Masukkan garam dan air suam sedikit demi
sedikit sambil di uli hingga menjadi doh.
Biarkan doh rehat selama 30 minit. Kempiskan
adunan. Timbang setiap adunan dalam 80 gram.
Bulatkan dan biarkan doh rehat lagi selama 10
minit. Canai nipis adunan. Bakar atas kuali leper
( non stick pan ) tanpa menggunakan minyak,
menggunakan api sederhana. Sedap di makan
besama kari daging atau ikan.