2 bungkus mi sedap sambal goreng, rebus selama 3 minit lalu tuskan
Perencah mi sedap mi sambal goreng
200 gram daging ayam - dipotong dadu
2 sudu besar minyak goreng
1 sudu kecil bawang putih - dipotong halus
1 sudu besar bawang besar - dipotong halus
1 tangkai daun bawang - hiris nipis
2 sudu besar kicap manis
1 sudu besar kicap masin
2 sudu kecil minyak bijan
200 ml santan pekat
2 biji telur
Cara Membuatnya :
1. Kacau sebati mi bersama santan dan telur. Panaskan minyak, tumis bawang putih dan bawang besar sampai wangi. Masukkan semua perencah mi sedap sambil dikacau, masukkan daun bawang, kicap manis, kicap masin, daging ayam dan minyak bijan.
2. Sediakan mangkuk kecil, sapukan minyak. Letakkan 2 sudu besar daging ayam berperencah, lalu atur mi diatasnya. Kukus sampai mi padat.