Nuffnang

Friday, May 7, 2010

Puding Buah Prune



Bahan - bahan
8 gram serbuk agar - agar
4 keping roti
2 biji telur
1/2 cawan susu pekat
1/2 cawan gula
2 sudu besar butter
3 1/2 cawan air
170 ml susu cair
1 kampit kecil buah prune

Cara Membuatnya :
1. Didihkan  3 cawan air, serbuk agar - agar  dan gula ke dalam periuk.  Blend roti, telur, susu pekat, susu cair dan balance air tadi, 1/2 cawan. Masukkan ke dalam periuk agar - agar yang sudah mendidih tadi, masukkan butter, kacau rata hingga mendidih. Matikan api.

2. Pastikan buah prune telah di bubuh dalam acuan yang anda pilih, sebelum menuang agar - agar ini ke dalam nya. Jadi buah prune tidak akan lembik dan ia kelihatan tersusun rapi.
Sumber : dari Hana Family modif by Julia

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Kongsi Resepi