Nuffnang

Tuesday, February 2, 2010

Kuetiau goreng Pulau Pinang


                                 
Bahan - bahanya :
Minyak masak untuk menumis
80 gm udang, di buang kulit
10 gm bawang putih, dicincang
20 gm sambal belacan
1 biji telur
150 gm kuetiau
30 gm bebola daging
30 gm daun kucai
30 gm tauge
Sedikit garam
Sedikit lada sulah

Cara Membuatnya :
Panaskan minyak dan goreng udang untuk beberapa saat. Bubuh bawang putih, sambal belacan dan kacau sehingga wangi. Pecahkan telur dan kacau lagi. Masukkan kuetiau, bebola daging dan gorengkan
untuk seketika. Masukkan daun kucai, tauge, garam dan lada sulah, kacau rata sehingga masak. Hidangkan panas.

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Kongsi Resepi