Nuffnang

Thursday, February 11, 2010

Masak lemak pucuk paku



Bahan - bahanya :
1 cekak pucuk paku
1 batang serai ~ dititik
1/2 cawan pati santan
1/2 cawan santan cair
3 ulas bawang merah ~ dikisar
2 ulas bawang putih ~ dikisar
1/2 inci kunyir hidup ~ dikisar
4 biji cili padi ~ dikisar
1/2 camca besar udang kering ~ dikisar

Cara Memasaknya :
Pucuk paku diasing tangkai dan daunnya. Tumiskan bahan kisar sehingga naik bau, masukkan serai, udang kering dan kacau sebati. Masukkan pula santan cair dan masak atas api kecil hingga mendidih, kacau rata. Masukkan pucuk paku, pati santan, garam secukupnya. Biarkan mendidih perlahan
perlahan sambil dikacau sekali sekala.

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Kongsi Resepi